Zverejnili správu o zostrelenom boeingu 777, je upravená

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

HAAG 10. februára (WEBNOVINY) – Holandská vláda v utorok zverejnila desiatky dokumentov týkajúcich sa pádu lietadla Malaysia Airlines na východe Ukrajiny, ktorého vyšetrovanie vedú Holanďania. Informácie požadovali miestne médiá, väčšina zverejneného obsahu je však zredigovaná, na čo televízny kanál RTL Nieuws zareagoval vyhlásením, že bude protestovať a v prípade nutnosti sa bude podrobností domáhať prostredníctvom súdu.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Podľa vyjadrenia zástupcu šéfredaktora Pietera Kleina je potrebné poznať „náležité fakty“ o postupe vlády po katastrofe. Holandská vláda ešte v decembri odmietla návrh pozostalých po obetiach letu MH17, aby kriminálne vyšetrovanie prípadu prevzala OSN.

Obrazom: Na palube lietadla zahynulo takmer 300 ľudí

Malajzijský Boeing 777

smerujúci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútil 17. júla 2014 v nepokojnej časti Ukrajiny, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Medzinárodné vyšetrovanie vedie Holandsko, ktoré pri udalosti stratilo 195 občanov.

Podľa predbežných zistení stroj poškodilo veľké množstvo predmetov letiacich vysokou rýchlosťou, pričom vyšetrovatelia nevylučujú zostrelenie zo vzduchu. Západní predstavitelia z tragédie obviňujú východoukrajinských separatistov používajúcich údajne výzbroj z Ruska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia